Dr. Woof

Dr. Woof is op zaterdag 11 maart 2017 bij Staelduinsebos te Vlaardingen tussen 13.00 en 14.30 uur.


Overige data 2017

Zaterdag 24 juni 2017 van 15.00 - 17.00 uur.
Zaterdag 26 augustus 2017 van 10.00 - 11.30 uur.
Vrijdag 10 november 2017 van 15.30 - 17.00 uur.


Wat houdt een vaccinatie-actie in?

Dr. Woof! bezoekt 3 à 4 keer per jaar een groot aantal dierenspeciaalzaken, waaronder ook Tuincentrum Staelduinsebos in Vlaardingen. Dit bezoek wordt een aantal weken van te voren aangekondigd door middel van flyers en posters in de winkel, waar de datum en tijd van de aktie op vermeld staan. Op dit tijdstip bent u van harte welkom met uw hond of kat voor een vaccinatie en/of chip.

Dr. Woof bij Staelduinsebos

U vindt dr. Woof! in de winkel achter een behandeltafel. Bij grote drukte is er misschien een wachtrij, anders loopt u gewoon door. De dierenarts checkt of uw huisdier gezond is en bepaalt de benodigde vaccinatie. Mocht u andere vaccinaties nodig hebben ivm verblijf van uw huisdier in een pension of het buitenland, dan kunt u dat natuurlijk aangeven. De dierenarts vaccineert en/of chipt uw huisdier en het vaccinatieboekje wordt vervolgens ingevuld door de assistente. Zij noteert ook alle gegevens van uw huisdier voor de administratie en geeft u een bon mee. Deze rekent u af aan de kassa van de dierenspeciaalzaak. Wanneer u uw e-mailadres doorgeeft, zorgen wij voor een herinnering voor uw volgende bezoek aan dr. Woof!

 

Wanneer en met welk vaccin moet mijn hond, kat of konijn gevaccineerd worden?

Wij werken volgens de meest recente vaccinatie-schema’s. Het merk dat wij gebruiken voor de vaccinaties is Nobivac. De belangrijkste vaccinatie-adviezen staan hieronder weergegeven.

 

Pups

6 weken           Parvo en hondenziekte
9 weken           Ziekte van Weill, Parvo en kennelhoest (neusdruppels)
12 weken        Ziekte van Weill, Parvo, hondenziekte en besmettelijke geelzucht (Hepatitis)

 

Kittens

Vanaf 6 weken:      kattenziekte en niesziekte
Vier weken na de eerste vaccinatie moet deze worden herhaald.

 

Honden

1 jaar leeftijd          Grote cocktail (Weill, Parvo, hondenziekte, hepatitis en kennelhoest
Oudere honden krijgen of de grote cocktail of de kleine cocktail (Weill en kennelhoest). Welke vaccinatie de oudere honden nodig hebben hangt af van hoe ze de voorgaande jaren zijn gevaccineerd. De dierenarts bepaalt ter plekke aan de hand van het vaccinatieboekje welke vaccinaties nodig zijn.

 

Katten

1 jaar leeftijd          kattenziekte en niesziekte
Oudere katten krijgen een vaccin tegen kattenziekte en/of niesziekte. Welke vaccinatie de oudere katten nodig hebben hangt af van hoe ze de voorgaande jaren zijn gevaccineerd. De dierenarts bepaalt ter plekke aan de hand van het vaccinatieboekje welke vaccinaties nodig zijn.

 

Rabiës/buitenland

Alle honden en katten moeten verplicht gevaccineerd zijn tegen Rabiës wanneer zij naar het buitenland gaan. Afhankelijk van het land worden hier aanvullende eisen aan gesteld, voor bijvoorbeeld de termijn en eventueel bloedonderzoek. Het vaccin dat dr. Woof! gebruikt is binnen de EU drie jaar geldig. Tevens moeten alle dieren die naar het buitenland gaan in het bezit zijn van een blauw Europees paspoort en moeten zij gechipt zijn. Daarnaast heeft ieder land zijn eigen regels met betrekking tot het vaccineren van dieren. Het is verstandig om u, ruim voordat u op reis gaat met uw huisdier, goed te laten informeren. Meer informatie kunt u vinden op het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren. De gevolgen van het niet op orde hebben van de vaccinaties voor uw huisdieren kunnen vergaand zijn. In sommige landen wordt het dier in beslag genomen, enkele landen gaan zover dat zij het dier laten inslapen.

 

Kennelhoest/pension/puppy-cursus/hondenuitlaatservice

Kennelhoest wordt overgedragen van hond op hond via minuscuul kleine druppels in de lucht of via direct contact, zoals neus tegen neus. Hoewel de naam dat wel doet vermoeden, wordt kennelhoest niet alleen in kennels overgedragen, maar ook bijvoorbeeld op straat door het contact met andere honden. In de hiervoor gen0emde hoog-risico situaties wordt vaak gevraagd om een zogenaamde kennelhoest vaccinatie. Dr. Woof! kiest voor het KC vaccin dat in de neus van de hond wordt gedruppeld. Dit vaccin is na 5 dagen effectief en werkzaam gedurende 1 jaar. Mocht het dier de neusdruppels niet toelaten, dan heeft dr. Woof! altijd een alternatieve KC-injectie bij zich. Deze injectie moet in het eerste jaar 2x toegediend worden en is pas 3 weken na de 2de vaccinatie effectief. Verder is het vaccin maar gedurende 3 maanden na vaccinatie werkzaam.

 

Pension kat

Afhankelijk van het gevolgde vaccinatieschema krijgt de kat een tricat of ducat vaccin toegediend.

 

Konijnen

Begin december 2011 is een nieuw konijnenvaccin op de markt gekomen. Het grootste voordeel van dit vaccin is dat het 1 jaar lang goede bescherming geeft tegen Myxomatose. Het oude vaccin gaf volgens de bijsluiter 1 maand bescherming. Tevens geeft het nieuwe vaccin gedurende 1 jaar goede bescherming tegen VHS. Het nieuwe vaccin zit per dosis verpakt, dus is er geen voorinschrijving meer nodig.

 

Wat doet dr. Woof! bij bijwerkingen als gevolg van de vaccinatie?

Natuurlijk is nazorg belangrijk voor uw huisdier. Mocht uw huisdier kort na het vaccineren klachten krijgen, dan is het het beste om direct terug te komen naar de winkel voor advies. Is de actie al afgelopen dan kunt u bellen met het telefoonnummer van dr. Woof! dat u kunt vinden op onze stempel in het vaccinatieboekje. U krijgt dan direct een van onze dierenartsen aan de lijn. Dr. Woof! komt zonodig zo snel mogelijk bij u thuis langs om uw huisdier verder te behandelen.

 

In de praktijk komen bijwerkingen door vaccinatie zeer weinig voor. De belangrijkste klachten zijn: misselijkheid/braken, sloom, pijn rond de prikplaats. Als u zich zorgen maakt over uw huisdier, neem dan altijd contact met ons op voor advies!

 

Wat is het voordeel van dr. Woof!?

Dr. Woof! biedt u de mogelijkheid om dicht bij u in de buurt tegen een voordelig tarief uw hond en/of kat te laten vaccineren of chippen. Onze acties worden ruim van te voren aangekondigd en op onze website kunt u tot een jaar vooruit terugvinden wanneer wij bij u in de buurt zijn.

 

Daarnaast leert de ervaring dat veel huisdieren de dierenspeciaalzaak als niet bedreigend ervaren, waardoor ze zich makkelijker laten prikken.