Knaagdieren en konijnen

Knaagdieren zijn vooral bij veel kinderen favoriet: klein, zacht en lief. Alle eigenschappen voor een knuffel huisdier. Echter vragen ook knaagdieren om uw aandacht en zit er tussen de knaagdieren grote verschillen. Onder knaagdieren vallen onder andere cavia’s, muizen, hamsters en ratten. Tot een tijdje geleden hoorden de konijnen ook nog onder de knaagdieren, tegenwoordig niet meer. Konijnen hebben een ander soort gebit, maar zijn wel nauw verwant met knaagdieren. Bij Staelduinsebos weten onze dieren specialisten u alles te vertellen over knaagdieren en konijnen. Onze specialisten helpen en adviseren u graag!


Knaagdieren

Hamsters kunnen goed alleen in een hok. Uw hamster is al snel tevreden met een leuk speeltje, molentje of trappetje. Hamsters kunnen niet tegen de tocht, let daar dus op met het plaatsen van het hok. Naast zaden en plantaardig voedsel hebben ze ook dierlijke eiwitten nodig. Hamsters zijn namelijk alleseters.


Cavia’s zijn hele sociale dieren. Het liefst zitten te ze dan ook niet alleen in een hok. Het hok van uw cavia kunt u het beste op een beschutte plaats neerzetten. Cavia’s houden namelijk niet van de toch en van vocht. Handig om te weten is dat cavia’s zelf geen vitamine C aanmaken. Dit is dan ook een belangrijke stof die in het caviavoer zit. Naast het caviavoer wat u bij ons kunt kopen, houden cavia’s ook van sla, wortel en paprika – het is als het ware een verwennerij voor ze!


Konijnen

Konijnen

Konijnen zijn echte gezelschap dieren, maar kunnen vaak niet goed samen met cavia’s in een hok. Een konijn heeft het meeste plezier met een ander konijn. Een konijn kunt u binnen en buiten in een hok plaatsen. Indien uw het konijnhok buiten plaatst, moet deze wel goed bestand zijn tegen weer en wind. Wat belangrijk is, is dat uw konijn genoeg ruimte heeft in het hok. Andere belangrijke dingen voor in het hok zijn een drinkflesje, voerbakje en wat leuke speeltjes om uw konijn extra vrolijk te maken.
Naast het konijnvoer is een dagelijks portie verse hooi belangrijk.


Wij bellen u terug

Vul het formulier hiernaast in en wij nemen contact op wanneer het u schikt!Bezoek Staelduinsebos
Deltaweg 76
3133 KM Vlaardingen
010-2486 999

Maandag10:00 tot 18:00
Dinsdag10:00 tot 18:00
Woensdag10:00 tot 18:00
Donderdag10:00 tot 18:00
Vrijdag10:00 tot 21:00
Zaterdag09:00 tot 17:00
Zondag12:00 tot 17:00
De winkel is nu
OPEN
DEZE ZONDAG OPEN