Vijvers en vissen

Breng rust én leven in uw tuin met een vijver. Een vijver is een stijl en rustpunt binnen de vormgeving van uw tuin. Daarbij komen er vele vogels en libellen af op water wat zorgt voor meer natuurlijk leven in uw tuin. Bij Staelduinsebos hebben we alle benodigdheden voor uw vijver. We hebben artikelen van de gerenommeerde merken Aquadistri, Oase en Velda. Kom gezellig langs in de winkel en laat u verrassen. We helpen u graag met het uitzoeken van en adviseren over vijvers en vissen voor in uw tuin.


Waterplanten

Waterplanten zijn belangrijk voor een vijver. De planten houden het water schoon en zorgen voor het biologisch evenwicht. Zuurstofplanten nemen voedingsstoffen uit het water, waardoor er niks achterblijft voor algen. Zuurstofplanten hebben nog een andere functie: ze zorgen voor zuurstof in het water voor vissen en goede bacteriën. Lelieachtigen planten filteren het zonlicht waardoor algengroei wordt tegengegaan. Naast zuurstofplanten en lelieachtigen vindt u in de winkel van Staelduinsebos ook drijfplanten, moeras- en oeverplanten.
Elke plant groeit op een verschillende manier het beste. Zuurstofplanten groeien het beste bij een plantdiepte van circa 50 cm; lelieachtigen op 80 – 100 cm (kleine op 50 – 60 cm) en moerasplanten op 0 – 40 cm diepte.

Waterplanten

Wij bellen u terug

Vul het formulier hiernaast in en wij nemen contact op wanneer het u schikt!


Vissen en vijvervoer

Vissen en vijvervoer

Vijvervissen zorgen voor meer organisch leven in uw vijver. Daarbij is het te adviseren om in uw vijver een minimale diepte te creëren van 80 centimeter. Elke vis is anders en verijst een andere omgang. Laat u door onze specialisten adviseren welke vis bij u en uw vijver past. Let wel op dat vissen moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Een onlangs aangelegde vijver moet een aantal weken ‘tot rust komen’, voordat er vissen in kunnen zwemmen.
Wanneer de vissen in de vijver zijn geplaatst hebben deze natuurlijk voer nodig. Iedere vis gedijd het beste om een specifiek soort voer. Laat u ook hierin adviseren door onze specialisten in de winkel.


Onderhoud

Een vijver vraagt om onderhoud. Gelukkig kan door middel van de juiste benodigdheden een deel uit handen genomen worden. Zo heeft Staelduinsebos verschillende pompen en filters die helpen om de kwaliteit van het water te borgen. Deze benodigdheden helpen om uw vissen planten gezond te houden. Ook hebben we speciale gereedschappen die het net wat makkelijker maken.. Denk aan bijvoorbeeld een schepnet!

Vijver onderhoud Oase

Water testen Velda

Water testen

U wilt natuurlijk geen troebel water, draag- of slijmalgen, stervende waterplanten of zieke vissen. Het is daarom belangrijk om uw vijverwater af en toe te testen, het water moet als het ware gezond blijven met de juiste PH en KH waarde. Bij Staelduinsebos hebben we alle benodigdheden zodat u gemakkelijk uw vijverwater zelf kunt testen. U kunt dan achterhalen wat de waardes zijn van het water. Aan de hand van deze waarden kunt u bepalen of het water gezond is. Mocht het water niet gezond zijn, kunnen onze vijver-/ visspecialisten u adviseren om uw water weer gezond te krijgen. U kunt ook uw water direct in de winkel laten testen en direct een passend onderhoudsadvies krijgen.Bezoek Staelduinsebos
Deltaweg 76
3133 KM Vlaardingen
010-2486 999

Maandag10:00 tot 18:00
Dinsdag10:00 tot 18:00
Woensdag10:00 tot 18:00
Donderdag10:00 tot 18:00
Vrijdag10:00 tot 21:00
Zaterdag09:00 tot 17:00
Zondag12:00 tot 17:00
De winkel is nu
OPEN
DEZE ZONDAG OPEN